koja je tvoja priča

Booksa započinje s radionicama pisanja i čitateljskim klubom za starije od 55

  • Autor: Mija Pavliša
  • Zadnja izmjena 20.09.2018 10:14
  • Objavljeno 20.09.2018 u 10:14
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Književni klub Booksa započinje s projektom 'Koja je tvoja priča?' namijenjenim osobama starijima od 55 godina, a koje se žele baviti književnošću, a što će moći kroz besplatne radionice kreativnog pisanja poezije, proze i ilustriranja priča, čitateljske klubove, susrete s domaćim piscima i spisateljicama, te kolektivno smišljanje i pripovijedanje priča

Radionice kreativnog pisanja kratke priče vodit će Zoran Ferić, jedan od najnagrađivanijih i najprevođenijih hrvatskih prozaista. Dorta Jagić, pjesnikinja s također brojnim nagradama za svoja djela koja su prevedena na desetak stranih jezika bit će mentorica radionica poezije, dok će Ivana Bodrožić, autorica romana Hotel Zagorje i Rupa koji su uspješno objavljeni i na američkom tržištu voditi Raspričavanja, društveno-kreativna događanja koja uključuju pisanje i pripovijedanje priča u društvu. Radionica ilustriranja priča povjerena je grupi škart iz Beograda čiji umjetnički i pedagoški rad pokriva širok spektar djelovanja – od izlaganja na Venecijanskom bijenalu, preko dizajna velikog broja raznih publikacija regionalne nezavisne kulturne scene, do umjetničkih radionica s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Sve aktivnosti u sklopu projekta Koja je tvoja priča? su besplatne i otvorene za sve zainteresirane osobe s napunjenih 55 godina i starije, no uz obaveznu prijavu jer je broj mjesta za radionice pisanja i ilustriranja priča ograničen. Prijaviti se može izravno u klubu Booksa u Martićevoj ulici 14d, na broj telefona 01/ 4616 124 ili na adresu elektroničke pošte booksa@booksa.hr.

Projekt Koja je tvoja priča? provodi se u razdoblju od 1.9.2018. do 31.12.2019. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 484.719,14 HRK, a iznos EU potpore je 412.011,26.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!