OSVJEŽENJE KLUBA

Booksa ispunila obećanje iz crowdfunding kampanje

02.04.2015 u 14:48

Osvježenje književnog kluba Booksa

Izvor: Promo fotografije / Autor: Klub Booksa

Bionic
Reading

Klub Booksa ispunio je obećanje iz crowdfunding kampanje te je prikupljeni novac potrošen na novo ozvučenje, novi znak na pročelju i ugradnju klimatizacijskog uređaja

Koncem prošle godine 138 donatora iz Hrvatske i inozemstva uplatilo je novac za crowdfunding kampanju koju je pokrenuo zagrebački književni klub Booksa. Na ovaj se korak Booksa odlučila jer iz redovnih sredstava nije mogla platiti poboljšanje ozvučenja, ugradnju klimatizacijskog uređaja te zamjenu starog i dotrajalog znaka na pročelju kluba.

Nakon tri mjeseca prikupljeni novac potrošen je upravo za ono za što je bio i namijenjen, kažu u Booksi. Nabavili su novi miks-pult, mikrofone i monitore potrebne za nastavak glazbenog programa Škrabica, u sklopu kojeg nastupaju mladi i još neafirmirani kantautori. Problem vrućine i zagušljivosti koji im je otežavao održavanje književnih tribina i putopisnih predavanja u ljetnim mjesecima sad je riješen jer su ugradili dva klimatizacijska uređaja.

Zamjenom starog znaka na pročelju kažu da su imali sreće jer su im se krajem kampanje javili agencija Brigada i tvrtka Nova Forma te im ponudili da im besplatno izrade i postave novi znak. Novac koji su tom donacijom uštedjeli potrošit će da na ljeto okreče klub i obnove podove.

Osvježenje književnog kluba Booksa

'Ovaj novi znak iznad ulaza u klub postavljen je jučer, ali za nas je sve suprotno od prvoaprilske šale. Velika podrška koju smo dobili od donatora kampanje i od stotina naših članova, suradnika i prijatelja puno nam znači. Ne samo zato jer je u pitanju konkretna financijska pomoć, nego i zato što je u svemu ovome ojačala atmosfera zajedništva i taj 'zajedno smo jači' duh, a to u ovim vremenima, koja su nam svima teška, jako puno vrijedi', naglašavaju u Booksi i dodaju: 'Moguće da smo se ljudima već popeli na vrh glave, ali svejedno kažemo opet – hvala svima.'

Do kraja ove godine u Booksi planiraju nastaviti s književnim događanjima, na kojima će ugostiti poznata domaća i strana literarna imena, putopisnim predavanjima, koncertima i radionicama, a od noviteta najavljuju književnu tribinu koja će se baviti žanrovskom književnošću i popkulturom te slušaonicu ploča nedjeljom. Na festivalu Revija malih književnosti, koji Booksa organizira u listopadu, ugostit će mlade autore iz Litve, Estonije i Latvije.