INDIJA U KINU

Bolivudski romantični film 'Manje šećera' u kinu Europa

19.01.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Romantičnim bolivudskim filmom "Manje šećera", zagrebačko kino Europa u četvrtak nastavlja ciklus indijskog filma koji predstavlja odabrane filmove jedne od najvećih kinematografija u svijetu.

U okviru programa "Indija u kinu" dosad je prikazano desetak nagrađivanih i popularnih ostvarenja koji su publici pokušali prenijeti dašak autentične atmosfere i kulture te zemlje, ali i pokazati kako se ondje filmovi i odlazak u kino još uvijek poseban događaj.

Ciklus se održava od studenog 2015. u prosjeku jednom mjesečno, a njegov ovogodišnji dio otvara film "Manje šećera" redatelja i scenarista R. Balkija.

Film prati ostarjelog kuhara, vlasnika uspješnog indijskog restorana u Londonu, kojemu je kuhanje bila jedina strast u životu, sve dok nije susreo prelijepu mladu ženu. Iako po mnogočemu različiti njih se dvoje zaljubljuje i odluči vjenčati, no da bi to ostvarili najprije trebaju otputovati u Indiju i dobiti dopuštenje njezina oca, koji je mlađi od samog 'mladoženje'.

"Uz žlicu sreće i prstohvat smijeha njihova će im ljubav oplemeniti živote. No, ne kuha se sve baš tako glatko, nekad i obitelji dodaju nešto karija u jelo", napominje se u najavi filma.

Glavne uloge tumače nagrađivani indijski glumci Amitabh Bachchan, Zohra Sehgal i Tabu (Tabassum Fatima Hashmi), glumica koja je surađivala i s proslavljenim redateljem Angom Leejem.

"Indiju u kinu" organizira Indijski kulturni centar Udruge Lotos i kino Europa u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije u Zagrebu.

Zagrebačka publika dosad je u tom programu imala priliku vidjeti raznovrsna ostvarenja, od "Života u metrou" nagrađivanog redatelja Anuraga Basua, preko filma "Piku" u kojem glumi Irrfan Khan, poznat po ulozi u "Pogrešnoj dostavi" do komedije "Specijalitet dana" Davida Kaplana.