GLAZBA I SLIKARSTVO

Bob Dylan izlaže u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu

06.08.2013 u 21:44

Bionic
Reading

Američki glazbenik Bob Dylan, posljednjih godina poznat i po slikarskom opusu, predstavit će krajem mjeseca svoja najnovija slikarska dostignuća u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu gdje će izložiti 12 novih portreta slikanih pastelom, piše britanski The Telegraph

Slikati je Dylan počeo još u 60-im godinama prošloga stoljeća, a izlagati svoje radove javnosti tek prije šest godina.

Izložba 'Bob Dylan: Face Value' prva je njegova izložba u nekom britanskom muzeju, a bit će otvorena od 24. kolovoza do 5. siječnja.


Suprotno tradiciji Nacionalne galerije portreta, Dylanovi crteži ne prikazuju osobe iz britanskog javnog života, već je riječ o kombinaciji stvarnih i fiktivnih ličnosti oblikovanih prema umjetnikovoj mašti i sjećanju.

'Bob Dylan je jedna od najutjecajnijih kulturnih ličnosti današnjice, izuzetno bogatog stvaralaštva, bez obzira je li riječ o njegovu glazbenom ili slikarskom izričaju', kazao je direktor Galerije Sandy Nairne

Crteži koji će biti predstavljeni u Londonu napravljeni su posebno za tu izložbu.

Umjetnik pravog imena Robert Allen Zimmerman jedan je od najvećih kantautora 20. stoljeća i kultna ličnost generacije 60-ih godina. Snimio je 46 albuma koje je prodao u 110 milijuna primjeraka diljem svijeta. Svoje je slike dosad izlagao u muzeju Kunstsammlungen u njemačkom Chemnitzu, u galeriji Halcyon u Londonu te galeriji Gagosian u New Yorku.