PRODAJA DODATNIH ULAZNICA

Bečki dječaci rasprodali Lisinski

25.01.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Zbog izuzetno velikog interesa posjetitelja za koncert Bečkih dječaka koji će se održati sutra 26. siječnja s početkom u 19.30 u sklopu ciklusa Lisinski subotom, dvorana Vatroslava Lisinskog pustila je u prodaju i ulaznice na galeriji. Svi zainteresirani posjetitelji još uvijek mogu pronaći ulaznice na blagajni dvorane

Ove subote Bečki dječaci interpretirat će glasovite zborske minijature 'Pjesni ljuvene', a osim toga u njihovom programu naći će se skladbe W. A. Mozarta, F. Schuberta, J. Haydna, G. Rossinija te europske narodne pjesme.

Još od davne 1498. pa sve do 1918. godine zbor dječaka u sklopu Bečke dvorske kapele muzicirao je isključivo za privatne i ceremonijalne potrebe carskoga dvora. No nakon 1918. godine, kad su postali privatna institucija, njihov se ugled proširio diljem svijeta.

Uspjehu ansambla pridonijeli su i hrvatski glazbenici Lovro pl. Matačić i Max Emanuel Cenčić. Neprestane aklamacije i nesmanjeno zanimanje publike ne jenjavaju ni danas. Nakon više od desetljeća stanke KD Lisinski predstavlja najbolje dječje glasove svijeta.