300 PRILIKA ZA KOLEKCIONARE

Alan Moore prodaje potpisane primjerke 'Unearthinga'

04.08.2012 u 06:00

Bionic
Reading

Najpoznatiji ikonoklast strip svijeta, autor proslavljene grafičke novele 'Watchmen', odlučio se za neobičan potez kako bi pomogao u financiranju svog audiovizualnog projekta 'Unearthing'

Američka i engleska producentska kuća Top Shelf i Knockabout Comics udružile su se u projektu započetom prije nekoliko godina: riječ je o raskošno opremljenoj knjizi Alana Moora: biografiji njegovog bliskog prijatelja, stripaša, okultista i mentora Stevea Moora (nisu u rodbinskoj vezi), skrivenoj povijesti južnog Londona, mističnim putovanjima i posveti ljudskoj imaginaciji.

'Svi odrastamo zauvijek obilježeni društvom, okolinom i vremenom u kojem smo rođeni. Nisam siguran da udaljene astrološke konstelacije utječu na našu sudbinu, iako sam otvoren za raspravu o tome, ali sa sigurnošću znam da nas određuju vremensko-prostorne koordinate', napisao je engleski spisatelj o svojim preokupacijama na 'Unearthingu'

'Unearthing' je od početnog eseja, originalno izdanog 2006. u zbirci priča 'London: City of Disappearances'Iaina Sinclaira, doživio veliku transformaciju i prerastao u art-knjigu ilustriranu fotografijama Mitcha Jenkinsa. Opseg ovog ambicioznog djela zahtijevao je skupocjeno opremanje, pa su autori pristali na prodaju trećeg, tvrdoukoričenog izdanja, koje uključuje označivač stranica s potpisima autora, kako bi pomogli u nastavku financiranja audiovizualnog projekta koji se još uvijek razvija.

300 limitiranih kopija jučer je pušteno u prodaju preko stranica izdavačke kuće Top Shelf, a cijena im je 99 dolara. To je dobra vijest za pasionirane kolekcionare djela 'velikog bradatog strip maga', koje je već razveselila činjenica da postoji i audioknjiga u kojoj promukli Mooreov glas u glazbenoj pozadini podržavaju Doseone, Fog,Mike Patton i Stuart Brathwaite iz post rock benda Mogwai.