PREPORUKA TRIPADVISORA

Zaboravite Big Ben i Stonehenge, ovo treba vidjeti u Britaniji

  • Autor: V. I.
  • Zadnja izmjena 24.03.2017 11:16
  • Objavljeno 24.03.2017 u 11:16
tportal

Izvor: Voucercloud / Autor: Voucercloud

Svijet je pun raznih čuda koja bi valjalo posjetiti, a ako se u potragu za najvećom povijesnom, prirodnom ili vjerskom znamenitošću svoje sljedeće turističke destinacije date na Tripadvisor, preporuke bi vas mogle iznenaditi

Koristeći podatke s ovog najvažnijeg portala za putovanja na kojemu svoje preporuke ostavljaju putnici iz cijelog svijeta, na stranici za kupnju s popustima VoucherCloud kreirali su zanimljivu kartu svijeta sa samo jednom destinacijom u svakoj državi koju morate vidjeti.

Premda su rezultati uglavnom očekivani, na karti se može pronaći i velikih iznenađenja pa tako u Francuskoj, pod uvjetom da možete posjetiti samo jednu znamenitost, nećete posjetiti ni Eiffelov toranj ni Muzej Louvre, nego Muzej d'Orsay.

Još zanimljivije, korisnici Tripadvisora kao najvećom atrakcijom koju treba vidjeti u Velikoj Britaniji ne smatraju ni Stonehenge, ni Big Ben, palače ili dvorce, nego posjet i turu po studiju u kojem je sniman Harry Potter.

Kako primjećuju na VoucherCloudu, najveći interes putnici diljem svijeta pokazuju za destinacije koje krase prirodne ljepote, nakon kojih slijede mjesta od povijesnog značenja. Od 197 zemalja, za njih 76 preporučeno je vidjeti prirodnu atrakciju, povijesne znamenitosti na prvom su mjestu u 54 zemlje, u 38 zemalja kao najzanimljivije su preporučene generičke turističke atrakcije, a u 28 zemalja vjerske.

Na karti su ove kategorije označene različitim bojama, iz čega je lako iščitati i da je fokus u Zapadnoj Europi na turističkim atrakcijama, a u Istočnoj Europi na povijesnim znamenitostima.

Gledajući ukupnu sliku Sjeverne i Južne Amerike, turisti u prvi plan stavljaju prirodne ljepote, a Azija je ispresijecana povijesnim znamenitostima i turističkim atrakcijama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!