B.A.S.E. ZA POČETNIKE

Preživio dvjesto metara slobodnog pada bez padobrana

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 23.10.2017 12:35
  • Objavljeno 23.10.2017 u 12:20
tportal

Izvor: Facebook / Autor: Facebook

Svijet se pomalo već naviknuo na lude padobrance koji s puno vjere u sebe skaču s malih visina, ali Guillaume Nery uspio je zadiviti svojim B.A.S.E. skokom u dvjestometarski ponor bez korištenja padobrana

Uz zgrade, antene, mostove i Zemljine uzvisine, B.A.S.E. skakačima ponekad dobro posluže i Zemljine udubine.

Podsjetimo na Felixa Baumgartnera, čovjeka koji je prije svog svjetski poznatog skoka s ruba svemira padobranom skočio u 200 metara duboku jamu Mamet na Velebitu.

Baumgartner si je zbog specifičnosti oblika jame i potrebe za brzim manevrom dizajnirao poseban padobran, a zbog ulaska s danjeg svjetla u potpuni mrak skok je vježbao uz odbrojavanje s mp3 playera.

Guillaume Nery skočio je u dvjestometarski ponor bez padobrana, sretno doskočio i popeo se nazad.

Odlučite li u B.A.S.E. vode zakoračiti poput Neryja, više od padobranskog koristit će vam ronilačko iskustvo i sposobnost držanja daha, mjereno u minutama.

Neryju je slobodan pad usporila i od sigurne ga smrti spasila morska voda kojom je ispunjena velika rupa na plaži bahamskog Long Islanda, poznata kao Dean's Blue Hole.

  • +3

Dean's Blue Hole

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sa svoja 202 metra dubine, druga je najdublja plava rupa na svijetu, iza 300,89 metara duboke rupe Dragon Hole u Južnom kineskom moru.

Dean's Blue Hole je popularna ronilačka destinacija. Rupa se nalazi tik uz plažu i ,kad je se prepliva, razina vode je samo do struka. Promjer joj je 25-35 metara na ulazu, a na 20 metara dubine proširuje se na 100 metara. Od vjetrova je zaštićena liticama, a stijene je štite i od valova s Atlantika. Okružena je pješčanim plažama, a zbog čistoće mora vidljivost joj seže i na 30 metara dubine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!