OD LEŽERNOG DO UGLAĐENOG

Nekad je bila sinonim za hladne žene, a danas je punđa moćna frizura za svaku prigodu

04.04.2019 u 20:11

Bionic
Reading

Frizura koja je nekada davala dojam da su hladne i nepristupačne u doba multitaskinga postala je vrlo moćna za svaku ženu, a jednostavno ju je složiti tako da odgovara svakoj mogućoj prigodi

'Sve što radimo s našom kosom šalje neku poruku ljudima, a vrlo čvrsta punđa daje dojam moći i samopouzdanja', kaže za časopis Vanity Fair frizer Guido Palau, zadužen za frizure na modnim pistama brendova Prada, Marc Jacobs i Valentino, i pita se zašto onda žene koje su danas na sve odgovornijim pozicijama ne bi svoju neprikosnovenu kompetenciju signalizirale zategnutim uvojcima, umjesto raspuštenom kosom koja odaje pomalo neukrotiv karakter.

Svježoj kongresnici Alexandriji Ocasio-Cortez punđa signalizira poslovni izgled, baš kao i njezine crvene usne, što je utemeljeno na zdravom razumu i njezinim političkim idejama. Velika prednost ove frizure je to što je elegantna, a vrlo lako se može napraviti.

'Zategnuta kosa dozvoljava ženama da se osjećaju malo slobodnije', kaže za Vanity Fair Sophie Buhai, dizajnerica nakita iz Los Angelesa i majka malog djeteta te dodaje da punđa odgovara i njezinom načinu života i njezinom stilu.

S tim bi se vjerojatno složila i Meghan Markle. Njezin zaštitni znak je neuredna punđa, nešto što od njezine šogorice Kate Middleton nikada ne bi očekivali, a s obzirom na praktičnost prilikom brige oko djeteta, punđa će vojvotkinji od Sussexa vjerojatno i dalje biti omiljena frizura.

  • +31
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Punđa će uvijek biti u modi jer je toliko raznovrsna da pokriva sve od ležernog do uglađenog izgleda', kaže frizer David Mallett, čiji klijenti između posjeta nekom od njegovih pariških ili njujorških salona često pribjegavaju nekom obliku ove univerzalne frizure.

Mallett savjetuje da, poput njegovih klijenata, punđu učvršćujete dugim ukosnicama umjesto gumicama za kosu, jer one ostavljaju trag na vašim pramenovima.