KAD JE VEĆ TAMO

Na jednom šalteru obavio transakciju, a na drugom pljačku banke

07.09.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Što je točno bilo u glavi mladića koji je nakon obavljene transakcije u istoj banci na drugom šalteru počinio pljačku, teško je reći, ali planira li nastaviti karijeru u istoj branši, malo zatvora i poduke starijih kolega ne bi mu škodilo

Zagrebačka policija obavila je 6. rujna kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom pod sumnjom da je 1. rujna počinio kazneno djelo razbojništva u poslovnici banke u ulici Sigetje.

Za ovakvo brzo otkrivanje počinitelja možemo zahvaliti njegovoj genijalnosti. Naime nakon obavljene transakcije na jednom šalteru, prilikom čega je morao ostaviti svoje osobne podatke, mladić je prišao drugom šalteru i zatražio novac od 33-godišnjeg zaposlenika, prijeteći pisanom porukom da će aktivirati ručnu bombu.

Nije poznato je li na ideju došao spontano, čekajući u redu, ili mu je možda iznos podignut na prvom šalteru bio nedostatan, ali zbog straha zaposlenika za svoj život osumnjičenik je na drugom šalteru 'podignuo' 37 tisuća kuna. I upisao se na neslavnu listu najglupljih pljački.