tragedija

Zbog smrti mladog nogometaša u Gospiću optužen organizator turnira

23.01.2024 u 17:31

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je podiglo optužnicu protiv predsjednika Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milana Radoševića jer kao organizator malonogometnog turnira iz 2021. nije osigurao liječnika pa ga teret da je tako skrivio smrt igrača Marina Ćaćića

Tužiteljstvo tereti 57-godišnjeg Radoševića da je propustio osigurati liječničku pomoć za održavanja malonogometnog turnira u Gospiću 19. prosinca 2021. pa tako nije pružena pravovremena liječnička pomoć 23-godišnjem igraču NK Nehaja iz Senja kojemu je pozlilo, da bi potom izgubio svijest, a naposljetku i preminuo. Po tvrdnjama tužiteljstva Radošević je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Radošević je u utorak Hini rekao da se ne smatra odgovornim za smrt Marina Ćaćića. Rekao je da nije bilo propusta u organizaciji i da se postupalo zakonito. "Nije bila riječ o službenoj utakmici, nego o javnom okupljanju", napomenuo je Radošević.

Otac preminulog nogometaša Stipe Ćaćić je kazao Hini da organizator turnira nije pozvao hitnu medicinsku pomoć nakon što je njegovom sinu pozlilo, nego netko drugi, no Radošević odbacuje tu tvrdnju. "Gospodin Ćaćić griješi", poručio je Radošević.

Ćaćić je dodao da je Radošević trebao podnijeti ostavku zbog tog slučaja na mjesto predsjednika Zajednice sportova LSŽ. Nastavio je da je njegov sin bio jedan od najspremnijih igrača i da nije imao zdravstvenih problema, osim što je nedugo prije tog turnira prebolio covid.

Nakon što mu je pozlilo, prebačen je u riječku bolnicu, no tamo je preminuo nakon nekoliko dana. "Navodni uzrok smrti je zatajenje srca, što je čudno s obzirom da je to srce donirano jednom drugom dječaku. Donirano je sedam organa odlukom liječničkog konzilija", rekao je Ćaćić.

Dodao je da je informiran da je smrt nastupila jer mozak nije primao kisik pet minuta ili dulje i da se to ne bi zbilo da je pružena pravovremena liječnička pomoć.