POTVRĐENA PRESUDA

Vrhovni sud: Bankarica iz Imotskog i poticatelji na kazneno djelo idu u zatvor

27.12.2022 u 16:34

Bionic
Reading

Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćnu presudu splitskog Županijskog suda kojom je koncem 2019. godine bivša bankarska službenica PBZ banke u Imotskom Nedjeljka Šuto osuđena na jedinstvenu kaznu od tri i pol godine zatvora zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave, piše Dalmatinski portal

Potvrđene su kazne i osuđenima za poticanje na zlouporabu, po godinu dana zatvora dobili su Sanja Tomić, direktorica trgovačkog društva Ledelse iz Imotskog te Marijo Todorić, ovlašten za obavljanje poslova, javlja Dalmatinski portal.

Šuto je tijekom 2013. bez znanja i suglasnosti 12 klijenata banke na nagovor ostalih okrivljenika raskidala ugovore o oročenom depozitu te novac prebacivala na račun društva Ledelse. Sastavljala je neistinite naloge za raskidanje depozita, prijenos i isplatu, potpisivala se u ime klijenata. Veći dio novca u iznosu od tri milijuna kuna ostao je blokiran na računu društva Ledelse u Zagrebačkoj banci, dok je Šuto po otkrivanju afere vratila jednoj klijentici 105 tisuća kuna.