Tri mjeseca nakon uhićenja

Unuk Antuna Vrdoljaka optužen za pokušaj ubojstva

27.02.2024 u 18:46

Bionic
Reading

Tri mjeseca nakon uhićenja i otvaranja istrage protiv njega, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je i optužnicu protiv Matije Vrdoljaka (27), unuka poznatog redatelja Antuna Vrdoljaka, zbog pokušaja ubojstva. Zbog opasnosti od ponavljanja djela, produljen mu je i istražni zatvor, u kojem se nalazi od uhićenja.

Zbog opasnosti od ponavljanja djela, produljen mu je i istražni zatvor, u kojem se nalazi od uhićenja, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Matija Vrdoljak uhićen je krajem prošle godine zbog optužbi da je 9. prosinca, dakle nepunih mjesec dana prije toga, u Draškovićevoj ulici, blizu hotela Sheraton, nožem više puta ubo 21-godišnjeg mladića u leđa pokušavši ga ubiti. Mladić je bio samo lakše ozlijeđen. Vrdoljak je nakon sukoba napustio mjesto događaja te ga policija nije odmah pronašla.

Izbodeni 21-godišnjak nije uspio vidjeti napadača, a policija je za njim tragala skoro mjesec dana. Pronašli su ga tek kad su objavili snimke nadzornih kamera na kojima se vidio napadač i zatražili pomoć građana. Krajem prosinca jedan se građanin javio policiji rekavši da bi misteriozni napadač s objavljenih snimaka mogao biti unuk poznatog redatelja.