BOGATI ARSENAL

Uhićen muškarac u Jarmini kod kojeg pronađena veća količina oružja i streljiva

06.03.2024 u 17:21

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija je u pretrazi doma i drugih prostorija u Jarmini koje koristi 45-godišnjak, pronašla veću količinu oružja i streljiva, a muškarac je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u srijedu.

Pretraga je provedena temeljem sudskog naloga 4. ožujka.

Tom prilikom policija je pronašla i oduzeli više različitih dijelova za automatsku pušku, induktor za rasprskavajuću minu, plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i 25 komada streljiva, po jedan komad streljiva za protuavionski top kalibra 30 mm i 20 mm te streljiva kalibra 14,5 mm i 12,7 mm s probojno-zapaljivim zrnom. Isto tako pronađeno je i oduzeto 122 komada preparata za potenciju, priopćeno je iz vukovarsko-srijemske Policijske uprave.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 45-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje”, dodaje se.

Osumnjičeni 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske dok je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu upućena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i Nedozvoljena trgovina.

Osumnjičenom je također uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.