policija u pritvoru

Uhićen dvojac iz vrha splitske policije: Perkušića i Lozića razotkrili su tajno snimani razgovori Josipe Rimac

04.05.2022 u 13:38

Bionic
Reading

Po nalogu Uskoka u srijedu su uhićeni suspendirani načelnik policijske postaje Omiš Vlado Perkušić te bivši šef gospodarskog kriminaliteta splitsko-dalmatinske policije Ivan Lozić, neslužbeno zbog snimki razgovora iz istrage protiv nekadašnje kninske gradonačelnice Josipe Rimac

Nakon što je Uskok podignuo prvu optužnicu protiv bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac te još 26 osoba, među kojima se nalaze bivša ministrica Gabrijela Žalac, nekoliko državnih tajnika, bivši ravnatelj Carinske uprave Hrvoje Čović, bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak i dr. došlo je do novih uhićenja.

Perkušića i Lozića, koji su početkom veljače bili suspendirani zbog sumnji u zlouporabe položaja i ovlasti te poticanje, danas su na nalog Uskoka uhitile njihove kolege iz splitske policijske jedinice za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Tijekom kasnog popodneva ili jutra očekuje se njihovo dovođenje na ispitivanje u Uskok, koji će odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Prema neslužbenim informacijama istražitelji su do Perkušića i Lozića došli nakon što su preslušali tajne snimke razgovora nekadašnje kninske gradonačelnice Josipe Rimac koja je završila u aferi Vjetroelektrane.

Tada je snimljeno kako Rimac razgovara s Lozićem koji joj je navodno obećao javljati detalje iz istrage koja se vodila protiv nje. U Lozićevom je pak mobitelu pronađena komunikacija s Perkušićem oko prometnih prekršaja u kojem je navodno sudjelovalo vozilo njegove supruge.

Policija i Uskok o uhićenjima se još nisu oglasili.