optužba za mito

U Uskoku ispitan Blažo Petrović, aktivno se branio i odgovarao na pitanja, slijedi odluka o pritvoru

07.09.2022 u 12:20

Bionic
Reading

Poduzetnik Blažo Petrović prvi je ispitan u srijedu prijepodne u splitskom Uskoku nakon što je u utorak uhićen zbog korupcije zajedno sa šibenskom sutkinjom Majom Šupe i odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu sudac Dinko Mešin izjavio je da će nakon ispitivanja svih troje osumnjičenih Uskok odlučiti hoće li podnijeti prijedlog o određivanju istražnog zatvora.

"Ukoliko takav prijedlog bude, dostavit će se sucu istrage Županijskog suda u Splitu i on će o tom prijedlogu odlučiti, a odluku treba donijeti u roku od 48 sati od njihovog uhićenja", kazao je Mešin.

  • +11
Pretres ureda odvjetnika Branimira Zmijanovića Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev

Odvjetnik Vinko Ljubičić je potvrdio da je završeno ispitivanje njegovog branjenika Blaža Petrovića koji je, kako je kazao, vrlo okolnosno i opširno dao svoju obranu, aktivno se branio i odgovarao na pitanja tužitelja i obrane.

Rekao da još nije podnesen prijedlog o pritvaranju jer se trebaju ispitati ostali osumnjičenici, no da takvu odluku očekuje danas. 

Kako se neslužbeno doznaje, sudac istrage Županijskog suda u Splitu Ivica Botica jučer popodne je bio prisutan na pretragama stanova i poslovnih prostore svo troje uhićenih koji su jutros nešto prije 9 sati dovezeni u Split.

Sudac Botica bi danas trebao odlučivati i o mogućem prijedlogu za određivanje istražnog zatvora.

Sutkinja Šupe, poznata po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću, u ovom je slučaju osumnjičena da je primila 15000 eura mita kako bi presudila u korist Blaže Petrovića.