POŽAR UGAŠEN

U širem centru Zagreba zapalio se automobil. Nije bio električni

13.03.2024 u 19:31

Bionic
Reading

Na križanju Ulice grada Vukovara i Heinzelove ulice u Zagrebu 13. ožujka zapalio se automobil

Zagrebački vatrogasci brzo su ugasili požar, javila su 24 sata, čiji čitatelj je snimio požar. Izvorna informacija ovog portala bila je da je riječ o električnom automobilu, no ispostavilo se da informacija nije točna, zbog čega se ispričavamo čitateljima. Na pogrešku su nas upozorili iz Hrvatske nacionalne udruge za e-mobilnost Strujni krug.

  • +10
Požar automobila u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Dobili smo dojavu u 17:36 sati o požaru osobnog automobila. Radi se o požaru osobnog automobila koji je do našeg dolaska bio u potpunosti zahvaćen požarom. Uspjeli smo ga ugasiti, a nakon toga nastavili smo s dogašivanjem i otpajanjem naponske baterije. U intervenciji je sudjelovalo jedno vozilo i šest vatrogasaca', rekli su zagrebački vatrogasci za 24 sata.

Zapovjednik zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih za Faktograf je potvrdio da se radi o netočnoj informaciji i da se nije zapalio električni automobil. “Otpajanje naponske baterije u toj izjavi znači da smo nakon gašenja, što je standardna procedura, otpojili akumulator. Nije se radilo o električnom automobilu”, kazao je Jembrih.

I iz Policijske uprave zagrebačke, čiji su djelatnici obavili očevid, za Faktograf su kazali da “prema dosad utvrđenim podacima ne radi se o električnom automobilu”.