računalna prijevara

U Rijeci dolijala dvojica serijskih kradljivaca, pljačkali su sve

08.08.2023 u 16:47

Bionic
Reading

Dvojica hrvatskih državljana (28) kazneno su prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili više krađa i kazneno djelo računalne prijevare

Obojica se sumnjiče se da su od ožujka do kraja srpnja ove godine počinili pet krađa, iz poslovnog prostora na području Rijeke ukrali novac, fotoaparat, aparat za kavu, prijenosno računalo, televizor, a iz garderobe kulturne ustanove ruksak, više mobitela, prijenosno računalo i ostalo.

Osim navedenog, napravili su nekoliko novčanih transakcija ukradenom bankovnom karticom čime su počinili kazneno djelo računalne prijevare.  Materijalna šteta procjenjuje se na oko 42 500 eura.  Prvoosumnjičeni (28) je od srpnja prošle do sredine svibnja ove godine počinio sedam teških krađa, u tri je navrata na području Rijeke iz rezervoara lokomotive, kamiona i osobnog vozila ukrao oko 770 litara goriva.

Osim toga, sumnjiči se da je u četiri navrata provalio u poslovni prostor i ukrao perilicu za rublje i higijenske proizvode, potom u dva ugostiteljska objekta i trgovinu odakle je ukrao novac, suhomesnate i riblje  proizvode, kuhinjske noževe, alkoholna pića i ostale predmete.  Također, od siječnja do sredine svibnja ove godine pokušao je provaliti u stan i poslovni prostor na području Rijeke, izvijestila je u utorak PU primorsko-goranska.