lakše ozljede

U Čakovcu pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao maloljetnika, policija poslala upozorenje

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 30.01.2023 10:33
  • Objavljeno 30.01.2023 u 10:33
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

S obzirom da su u proteklom razdoblju evidentirana dva ugriza pasa, policija poziva sve vlasnike pasa, da tijekom šetnje svojih ljubimaca provode nad njima dužan nadzor i brigu, kako ne bi dolazilo do ovakvih incidenata

U petak, 27. siječnja 2023. godine nešto prije 15 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ante Starčevića, pas mješanac zbog propuštenog nadzora 67-godišnjeg vlasnika, prilikom izlaska iz dvorišta na ulicu ugrizao je za lijevu potkoljenicu starijeg maloljetnika, a potom se vlasnik sa psom udaljio s mjesta događaja.

Ozlijeđeni stariji maloljetnik zatražio je liječničku pomoć te je pritom utvrđeno kako je u opisanom događaju lakše ozlijeđen. Vlasnik psa prekršajno će se sankcionirati sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (članak 30.).

S obzirom da su u proteklom razdoblju evidentirana dva ugriza pasa, policija poziva sve vlasnike pasa, da tijekom šetnje svojih ljubimaca provode nad njima dužan nadzor i brigu, kako ne bi dolazilo do ovakvih i sličnih incidenata.