sudanja s europolom

U BiH razbijen regionalni narkolanac, uhićeno petero ljudi

12.06.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Vlasti Bosne i Hercegovine razbile su lanac krijumčara veće količine droge na području te zemlje, Crne Gore i susjednih zemalja, te uhitili pet osoba zahvaljujući dekodiranju aplikacija za prikrivenu komunikaciju

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, pripadnici državne policijske agencije SIPA predali su im u nadležnost pet osoba koje su uhitili tijekom protekle noći i rano jutros. Akcija je realizirana u suradnji s EUROPOL-om i odnosi se na više osoba osumnjičenih za krijumčarenje droge.

Dekodiranjem aplikacija za mobilnu komunikaciju Sky i Anom prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni kao organizirana kriminalna skupina u razdoblju od 2019. do 2021. godine krijumčarili opojne droge na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore i susjednih zemalja.

Više je policijskih agencija sudjelovalo u realizaciji operacije tijekom koje su obavljeni pretresi na više lokacija u gradovima u oba entiteta u Bosni i Hercegovini. Prema priopćenju, nakon što ispita osumnjičene tužitelj će donijeti odluku o prijedlogu za određivanje pritvora.