riječko područje

Tri osobe u tri različita slučaja ulovljene kako koriste tuđe registarske pločice na automobilima, prijeti im do tri godine zatvora

01.12.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Dvojicu muškaraca, jednoga i zato što je vozio pijan, te jednu ženu riječka je policija prijavila zbog krivotvorenja registracijskih pločica na dva automobila, BMW-u i Citroenu, za što im prijeti zatvorska kazna do tri godine

Prema policijskom izvješću od četvrtka, prošlog tjedna su na autocesti A6 kod Delnica zaustavili BMW koji je vozio 35-godišnjak, a kao suvozačica je sjedila 24-godišnjakinja, koja nije imala osobnu iskaznicu.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da postavljene registarske pločice ne pripadaju tom automobilu.

Prošlog tjedna isto kazneno djelo krivotvorenja isprave potvrđeno je i 55-godišnjaku kojega su prometni policajci za volanom Citroena zaustavili u Čavlima.

Na stražnjem dijelu tog automobila uopće nije bilo registracijske pločice, dok je na prednjem uočena ona koja mu ne pripada, već je krivotvorena.

Tom je vozaču izmjereno i 2,39 alkoholnih promila, za auto nije imao policu policu obveznog osiguranja, a bilo mu je isteklo važenje prometne dozvole.

Po dovršetku istrage svih troje su kazneno te prekršajno prijavljeni.

Inače, Kazneni zakon propisuje da će se onaj tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva uporabi kao prava, ili tko takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu, kazniti zatvorom do tri godine.