STRAH I TJESKOBA

Policija kazneno prijavila dvojicu novinara zbog uhođenja Božidara Kalmete

01.08.2023 u 10:32

Bionic
Reading

Dvojica hrvatskih državljana (49 i 38 godina), osumnjičena da su počinili kaznena djela nametljivog ponašanja - tri su godine pratili i uhodili 65-godišnjaka, i neovlaštenog fotografiranja, kazneno su prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Sumnjiči ih se da su se tri godine, od kraja srpnja 2020. do 28. srpnja ove godine, u Zadru nametljivo ponašali prema 65-godišnjaku kojeg su ustrajno pratili ili uhodili te s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt. Takvim su ponašanjem kod oštećenog izazvali strah i tjeskobu te je događaj prijavio policiji.

Zadarski.hr tvrdi kako je riječ o vlasniku portala Zadar news Hrvoju Bajlu i Domagoju Margetiću koji su se, kako navodi policija, tri godine nametljivo ponašali prema Božidaru Kalmeti, predsjedniku ŽO HDZ-a. 

Dvojac se sumnjiči i da je 30. srpnja na otoku Ugljanu, u otvorenom djelu privatnog objekta neovlašteno fotografirao prostor posebno zaštićen od pogleda, a potom snimljene fotografije javno objavio u medijskom prostoru i na taj način ih učinio dostupnim drugim osobama čime su povrijedili privatnost 51–godišnjeg Britanca i maloljetne Britanke koji se nalaze na fotografijama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenih su oduzeta dva mobitela, kamera te mediji za pohranu kako bi se obavila pretraga istraga.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kaznena djela nametljivog ponašanja i neovlaštenog slikovnog snimanja, protiv dvojice muškaraca se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je u utorak PU zadarska.