U ZATVORU JE

Stravičan slučaj u Slavoniji: Seksualno zlostavljao i drogirao 13-godišnje dijete

26.08.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je i kazneno prijavila 25-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je počinio kaznena djela seksualnog zlostavljanja djeteta mlađeg od 15 godina te omogućavanja trošenja droga

Kako su izvijestili u Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, ispitali su u srijedu 25-godišnjeg hrvatskog državljanina povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Osumnjičeniku je određen istražni zatvor.

'Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak počinio navedena kaznena djela od 30. svibnja 2023. do 3. lipnja 2023. na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina, s područja Vukovarsko-srijemske županije', priopćilo je tužiteljstvo.

'Ovo državno odvjetništvo je, nakon provedenog ispitivanja, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora kojeg je sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru prihvatio i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na žrtvu (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku)', priopćili su.

Za spolnu zlouporabu djeteta prijeti mu od tri do 12 godina zatvora, dok je kazna za davanje droge djetetu do deset godina zatvora.