PP učka

[FOTO] Stablo spriječilo da se kamion otkotrlja u provaliju, priklještenog vozača izvukli vatrogasci koji su detaljno opisali akciju spašavanja

07.12.2021 u 17:38

Bionic
Reading

S izvlačenjem vozača priklještenog u kabini kamiona nakon slijetanja sa ceste između Parka prirode Učka i obližnjeg restorana morali uhvatiti u koštac opatijski vatrogasci

O tijeku same intervencije i poduzetim koracima Novi list razgovarao je s čovjekom koji ju je vodio, zamjenikom zapovjednika opatijske Javne vatrogasne postrojbe Igorom Ravnićem.

'Dojavljeno nam je da se dogodila teška prometna nesreća, da je kamion sletio s ceste i da je u njemu priklještena osoba. Interveniralo je sedam vatrogasaca JVP Opatija i troje kolega iz DVD-a Učka. Ukupno sa 6 vozila. Radilo se o zahtjevnoj intervenciji. Vozaču kamiona je noga bila priklještena i bilo ga je teško osloboditi. Trebalo je s jedne strane osigurati kamion kako se ne bi survao, a i morali smo voditi računa i o sigurnosti samih vatrogasaca. Vozač je bio pri svijesti i jedan kolega je tijekom čitave intervencije stalno komunicirao s njime, provjeravao da nije došlo do kakvog pritiska, kazao je zamjenik zapovjednika.

S jedne strane je sreća u nesreći bila ta da je kamion nakon slijetanja s ceste i pada u provaliju ostao naslonjen na stablo. Upravo je to stablo spriječilo daljnji pad i teže posljedice, no kako se kamion nagnuo na stranu i kabina u kojoj je bio ozlijeđeni vozač, također je bila naslonjena na stablo. Time i otežan put do priklještenog vozača.

'Dobro je da ga je zaustavilo stablo jer se inače mogao otkotrljati. Stavili smo podupirače radi sigurnosti kako ne bi došlo do proklizavanja. Radili smo i iznutra i izvana, a u kabini su bila dvojica do trojica vatrogasaca, rekao je o tijeku akcije Ravnić.

Nakon izvlačenja iz kabine, ozlijeđeni vozač predan je u ruke ekipe Hitne medicinske pomoći.

Prometna nesreća na Učki Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL