stari policijski znanac

Splićanin s podebljim dosjeom izboden u zatvoru, pružena mu je pomoć

21.05.2024 u 08:25

Bionic
Reading

Kako doznaje Dalmacija Danas, Josip Čubelić zvani Čuba (37) teško je ozlijeđen u istražnom zatvoru u Zadru. Član zločinačke narkoorganizacije i stari policijski znanac napadnut je od strane drugog zatvorenika i izboden je oštrim predmetom

Ovu informaciju Dalmaciji Danas potvrdili su iz Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije. Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora doznali su da se nemili zatvorski incident dogodio krajem prošlog tjedna. Iako iz ministarstva nisu potvrdili tko je napadnut, Dalmacija Danas iz pouzdanih izvora doznaje je da je riječ o Josipu Čubeliću.

"Potvrđujemo da je krajem prošlog tjedna u Zatvoru u Zadru zabilježen incidentni događaj u kojem je jedna osoba lišena slobode tjelesno napala drugu. Napadnuti istražni zatvorenik zadobio je nekoliko površinskih ozljeda te ozljedu šake. Istražnom zatvoreniku odmah je pružena liječnička pomoć, a nadležni u Zatvoru u Zadru poduzeli su dodatne sigurnosne mjere", otkrili su za Dalmaciju Danas iz resornog ministarstva, dodajući da su informacije o zatvorenicima profesionalna tajna te da ne mogu pružiti dodatne informacije.

Posljednji incident vezan za Čubelića je svima poznata pucnjava koja se prošle godine dogodila na splitskim Skalicama. Čuba je tada propucan u Ulici Table, a sve se dogodilo u blizini dječjeg vrtića nešto prije 16 sati. Čubelić zvani Čuba prije nekoliko godina osuđen je zbog pokušaja ubojstva i vlasnik je podebljeg policijskog dosjea.