traje očevid

[FOTO] Snažna eksplozija oštetila više automobila i stambenih pročelja na zagebačkoj Trešnjevci: 'Izašli smo na ulicu i vidjeli to veliko crnilo u betonu'

18.06.2022 u 08:09

Bionic
Reading

U Zagrebu u Pregradskoj ulici, na području zagrebačke Trešnjevke, sinoć oko 2.50 sati nepoznati počinitelj uporabio je eksplozivno sredstvo uslijed čega je oštećeno nekoliko vozila i pročelja stambenih objekata, izvjestila je policija

Ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid je u tijeku.

'Jako se čula eksplozija i tresli su se prozori, a čulo se i neko pucanje stakla. Nismo to odmah povezali s našom ulicom jer smo na drugom kraju, nego prvo na što sam pomislio je da su opet neli lopovi raznijeli bankomat u blizini s obzirom na vrijeme detonacije. Ali sam vani čuo šušur. Susjedi su se počeli okupljati oko te neke velike mrlje nasred ceste', rekla je za Jutarnji list jedan stanar ulice. Druga stanarka kaže da se trgnula iz sna kad je čula detonaciju.

  • +9
Eksplozija na Trešnjevci Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

'Izašli smo na ulicu i vidjeli to veliko crnilo u betonu koje je, zapravo, od naših prozora udaljeno 20-ak metara dijagonalno. Okolo su bili oštećeni auti, razbijena stakla na vozilima. Bio je dim i smrdjelo je, kao kad se pale gume. Što je bilo ne znamo. Mirna smo ulica i nemamo problematičnih susjeda, barem koliko znamo', kaže stanovnica Pregradske.

Žitelji su uvjereni kako ta eksplozija nema veze s nikim od stanara odnosno da nikome od njih nije namijenjena kao upozorenje. Smatraju i da je to bio potez "neke pijane budale".