kaznene prijave

Šestero krijumčara završilo iza rešetaka; pronađeni droga i oružje

11.06.2024 u 15:59

Bionic
Reading

Četiri državljanina Bosne i Hercegovine (45, 42, 28, 35), jedan državljanin, Srbije (38) i jedan Rumunjske (32) završili su u pritvoru zbog krijumčarenja stranaca, droge i oružja, izvijestila je utorak Policijska uprava brodsko-posavska

Prvi je u nedjelju priveden državljanin Bosne i Hercegovine (45). S ilegalnim migrantima u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka policajci su ga zaustavili na autocesti A3 kod Slavonskog Broda.

Nakon toga privedena su dva državljanina Bosne i Hercegovine (42, 28). Oni su skupinu ilegalnih migranata u teretnom vozilu pokušali prošvercati iz BiH u Hrvatsku preko graničnog prelaza u Staroj Gradiški.

Istog dana u posljepodnevnim satima policija je privela i državljanina Srbije (38), koji je sa skupinom ilegalnih migranata zatečen u automobilu srbijanskih registarskih oznaka na autocesti A3.

U ponedjeljak na graničnom prijelazu Stara Gradiška, oko jedan sat, na ulazu u Republiku Hrvatsku otkriven je 35-godišnji krijumčar, državljanin Bosne i Hercegovine. On je ilegalne migrante pokuša prošvercati u prikolici kamiona bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka. “Ilegalni migranti otkriveni su pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca, između robe koja se prevozila, otkriveno je više osoba (stranih državljana) koje su izbjegavale graničnu kontrolu”, rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

U nedjelju oko 12,000 sati na autocesti A3 kod Okučana policajci su spriječili I peti slučaj krijumčarenja. U kombi vozilu njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao rumunjski državljanin (32) pronađeno je više ilegalnih migranata. Istragom nad krijumčarima policija je kod dvojice (35 i 28) pronašla bejzbol palicu i nož skakavac, koje nisu prijavili na granici. Uz to kod 45-godišnjaka je pronađeno 6,10 grama droge kokain, 1,10 grama droge marihuane i 0,40 grama heroina.

Svih šest krijumčara uz kaznene prijave predano je u pritvor, a prema ilegalnim migrantima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima, navela je policija.