nadzor na a3

Samo ovog vikenda policija ulovila devet prijevoznika u prekršaju, naplaćeno im je više od 50.000 kuna kazni

29.08.2022 u 12:03

Bionic
Reading

Policija je tijekom vikenda provela pojačani nadzor autobusa i teretnih vozila na graničnim prijelazima i autocesti A3 i utvrdila i sankcionirala prekršaje kod devet prijevoznika iz sedam različitih država te naplatila više od 50.000 kuna novčanih kazni

Kako je priopćeno u ponedjeljak, izrečena je kazna po dvojici prijevoznika iz Bosne i Hercegovine i Kosova te po jednom iz Srbije, Češke, Bugarske, Makedonije i Hrvatske.

Kod kosovskog i dvojice bosanskohercegovačkih prijevoznika utvrđene su manipulacija tahografskim zapisima te je vozačima naplaćena kazna od 1000 kuna, a prijevozniku od 10.000 kuna.

Kod jednog je srbijanskog prijevoznika utvrđena veća tehnička neispravnost autobusa, zbog čega je pravnoj osobi naplaćena kazna od 1333,33 kune te svakom od vozača kazne od 666,66 kuna, a uz to svima po 200 kuna troškova postupka.

U više navrata je utvrđeno da vozači nisu poštivali propisano vrijeme trajanje vožnje bez pauze te da nemaju listiće tahografskog zapisa unazad 28 dana.

Češki, bugarski i hrvatski prijevoznici su nepropisno skratili dnevni odmor ili nisu koristili propisani dnevni odmor, priopćio je MUP.