mučenje životinja

Ranio psa iz lovačke puške koju je nelegalno posjedovao, policija ga prijavila

07.03.2023 u 10:22

Bionic
Reading

Zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja policija će prijaviti 66-godišnjaka koji je u nedjelju kod Drniša ranio psa iz lovačke puške koju je nelegalno posjedovao, zbog čega će također odgovarati

Iz šibensko-kninske policije u utorak su objavili kako su dovršili kriminalističku istragu protiv 66-godišnjeg muškarca, kojega terete da je u mjestu Trbounje iz lovačke puške ranio psa, koji je potom pobjegao.

Temeljem naloga šibenskog Županijskog suda kod njega je pronađena i oduzeta mu puška koju je nelegalno posjedovao.

Policija će osumnjičenika prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Slijedi mu i optužni prijedlog zbog ilegalnog posjedovanja oružja, odnosno prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Inače, javnost je zgrozilo kada je od policije doznala da je lani krajem listopada 47-godišnjak kod Dubrovnika iz puške sačmarice ubio engleskog buldoga u vlasništvu svoga sina i tijelo bacio na stijene.

Prema Kaznenom zakonu, do jedne godine zatvora kaznit će se onaj tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Učini li to iz koristoljublja, kaznit će se zatvorskom kaznom do dvije godine.