izvještaj policije

Proteklog vikenda na hrvatskim cestama četiri poginule osobe

12.02.2024 u 12:50

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginule su četiri osobe, a policija je zabilježila preko 4000 prekršaja, od čega više od trećine otpada na prebrzu vožnju, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije

Od najtežih prekršaja policija je osim 1501 slučaja prebrze vožnje, zabilježila 448 slučaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 393 vožnji pod utjecajem alkohola te 148 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih po 65, utvrđeni su na području zagrebačke policijske uprave, koja je rekorder i po broju prekršaja prekomjerne brzine (220), nekorištenja sigurnosnog pojasa (111) te prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, njih 38.

Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u tunelu Pećine Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Ravnateljstvo policije ističe da je najveća prekoračena brzina od 257 kilometara na sat zabilježena na području PU zadarske, dok je najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,7 promila izmjerena na području PU krapinsko-zagorske. Policija je tijekom vikenda zaustavila i 12 ponavljača najtežih prekršaja.