jak vjetar

Jugo širi požar kod Grebaštice, stanovništvo se evakuira u dvoranu na Baldekinu

13.07.2023 u 16:21

Bionic
Reading

Zbog jakih udara vjetra požar koji je iza 11 sati buknuo kod Grabeštice u blizini Šibenika još uvijek nije pod kontrolom i širi se nošen jugom, zahvatio je i stambene objekte, a stožer civilne zaštite odlučio je da se evakuirani stanovnici smjeste u sportsku dvoranu Baldekin

„Požar još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca, a jak vjetar otežava njegovo gašenje. Povećava se broj angažiranih snaga kako bismo ga što prije lokalizirali“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Na terenu je 148 vatrogasaca, 56 vozila i pet kanadera. Obustavljen je promet tim dijelom magistrale te je do daljnjeg prekinuta isporuka električne energije.

  • +31
Jak vjetar otežava gašenje požara koji je planuo kod Grebaštice, kanaderi i air tractori u akciji, evakuiraju se kuće Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Šibenski Stožer Civilne zaštite priopćio je da je vatra zahvatila i stambene objekte te se evakuiraju obitelji iz objekata koji su ugroženi ili zahvaćeni požarom.

Stanovnici ugroženog dijela Grebaštice prevoze se vozilima MUP-a do Morinjskog mosta, potom autobusom ATP-a do Sportske dvorane Baldekin, gdje im je osiguran smještaj.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

„Stožer civilne zaštite je pripravan i spremni smo osigurati svu potrebnu pomoć. Vjerujem da će vatrogasne postrojbe u što skorije vrijeme požar staviti pod kontrolu“, poručio je Danijel Mileta, načelnik Stožera.

Policija je zatvorila državnu cestu D-8 od Žaborića prema Primoštenu, kako bi osigurala nesmetan rad vatrogasaca i ostalih službi angažiranih na gašenju požara. Promet se preusmjerava na cestu D-58.

U gašenju požara kod Grebaštice angažirani su vatrogasci iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije kao i intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Split i Šibenik.

  • +7
U požaru kod Grebaštice izgorjeli automobili Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL