oboje su uhićeni

Policija u Novigradu došla uhititi muškarca zbog iznude i prijetnje, a onda ih je napala žena i ozlijedila policajca

23.09.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela iznuda i prijetnja, dok se 35-godišnjakinju tereti da je počinila kazneno djelo prisila prema službenoj osobi

Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su 21. rujna u stanu u naselju Vergal u Novigradu uhitili 38-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude na štetu 74-godišnjeg hrvatskog državljanina, kojem je u više navrata telefonski uputio ozbiljne prijetnje radi naplate nepostojećeg duga. U trenutku kada je 38-godišnjaku priopćeno da je uhićen, pokušao je pobjeći te je prijetio policajcima. Tada mu je u pomoć priskočila 35-godišnjakinja koja je vikala na policijske službenike pokušavajući ih spriječiti u postupanju te je u jednom trenutku i ozlijedila policijskog službenika. Žena je uhićena te se protiv nje podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela prisila prema službenoj osobi u redovnom postupku.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnji muškarac počinio još jedno kazneno djelo iznude i prijetnje na štetu 42-godišnjakinje na području PU osječko-baranjske te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja jučer u popodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.