vatrena noć

[VIDEO] Policija objavila tri videa nereda na autocesti u kojem su propucali dva navijača iz Splita

22.05.2022 u 16:36

Bionic
Reading

MUP je u nedjelju poslijepodne objavio tri videa nereda koji su se dogodili na autocesti na odmorištu Desinec u kojima su pripadnici policije prostrijelili vatrenim oružjem dva navijača nogometnog kluba Hajduk iz Splita

U priopćenju policija navodi da su dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK 'Hajduk' u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP RH

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Sukob policije i Torcide 2 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP RH

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti. Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.

Sukob policije i Torcide 3 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP RH