uhićenja i pretresi

Policija i USKOK u Zagrebu i Slavoniji priveli više osoba: Razlog trgovina ljudima?

24.01.2024 u 14:17

Bionic
Reading

Uskok i osječko-baranjska policija u srijedu su izvijestili da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji, poput pretresa, protiv više osumnjičenih za organizirani kriminal

Policija je šturo izvijestila da u suradnji s Uskokom provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba s osječko-baranjskog područja i nad jednom osobom s područja Policijske uprave zagrebačke.

Navode da ih sumnjiče zbog počinjenja kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o poduzetim mjerama i radnjama", kažu u policiji.

Uskok je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika "donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju" te također "pravodobno obavijestiti javnost".

Zatraži li nakon pokretanje istrage Uskok za osumnjičene određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Osijeku.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, fokus istražitelja je krijumčarenje ljudi, a prema prvim informacijama u metropoli je uhićena jedna osoba s područja Osijeka i bila je na putu prema Slavoniji.