zbrinjavanje smeća

Plastični otpad gorio noćas u Mokricama, nema opasnosti za ljude

10.10.2023 u 07:29

Bionic
Reading

U noći s ponedjeljka na utorak u krugu tvrtke Eko-Flor Plus u Mokricama kod Oroslavja zapalio se nerazvrstani otpad, ali je brzom intervencijom vatrogasaca požar ugašen i nije bilo opasnosti za lokalno stanovništvo, doznaje se od vatrogasaca

Tvrtka Eko-Flor Plus bavi se sakupljanjem komunalnog i neopasnog otpada, a zapalio se nerazvrstani otpad, rekao je zapovjednik postrojbe Dražen Sinković.

Dodao je da se brzim uočavanjem požara i brzom dojavom te pravovremenom intervencijom vatrogasaca sve odvijalo brzo te da je spriječeno veće zadimljavanje.

Županijski operativni centar Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok dojavu o požaru primio je u 23,26 i vatrogasne su ekipe odmah upućene na dva kilometra udaljeno mjesto intervencije.

"Vatrogasci su stigli u rekordnom roku i već oko 23,30  počeli s gašenjem plamena kojeg su zatekli u razbuktaloj fazi, a u pomoć su stigli i vatrogasci iz DVD-a Oroslavje i DVD-a Zabok pa smo zajedničkim snagama, u 40 minuta do sat vremena, požar stavili pod kontrolu i lokalizirali ga”, kazao je Sinković.

"Sve je sanirano u kratkom periodu i s mojeg stajališta nije bilo veće opasnosti za građane. Dim je išao u više slojeve, a ne uz tlo, tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema i dim nije trebao naštetiti nikome”, istaknuo je.

Požar je gasilo 40-ak vatrogasaca s osam vozila, a manji dio vatrogasaca još je na terenu.

"Organizirali smo dežurstvo do jutarnjih sati da ne bi negdje ostao žar i da se ne bi ponovio požar”, napomenuo je Sinković dodajući da ozlijeđenih nije bilo te da je, prema njegovoj procjeni, materijalna šteta zanemariva.

Uzrok požara bit će utvrđen nakon očevida.