očevid pokazao

Pješakinja ozlijeđena u Rijeci prelazila cestu na crveno svjetlo

30.01.2024 u 17:33

Bionic
Reading

Očevidom na mjestu udara autobusa na pješakinju, na raskrižju Ulice Ivana Zajca i Veslarske ulice u Rijeci u ponedjeljak, utvrđeno je da je 76-godišnjakinja prelazila prometnicu na znak crvenog svjetla za pješake, i to izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je u utorak da je pješakinja prelazila cestu na udaljenosti nekoliko metara od pješačkog prijelaza, a da je autobus gradskog prijevoznika Autotrolej u raskrižje ušao na svoje zeleno svjetlo.

Autobus, kojim je upravljao 36-godišnji vozač, iz Veslarske ulice je u Ulicu Ivana Zajca skrenuo, zaustavivši se na obilježenom pješačkom prijelazu kako bi propustio pješake. Nakon što je nastavio s vožnjom, dogodila se nesreća u kojoj je 76-godišnjakinja teško ozlijeđena, izvijestila je policija.

Prevezena je u Klinički bolnički centar Rijeka gdje je primljena na Zavod za traumatologiju Klinike za kirurgiju. Nakon dodatne dijagnostike je operirana, a sad joj je stanje stabilno.

Policija je pozvala na strogo poštivanje postavljene prometne signalizacije u sklopu novog prometnog rješenja u Rijeci uvedenog proteklog vikenda.

Zbog radova na sustavu vodoopskrbe i odvodnje za sav promet je zatvorena Adamićeva ulica, najvažnija prometnica u središtu Rijeke za kretanje u smjeru zapada. Ulica Riva i Ulica Ivana Zajca postale su dvosmjerne.

I tijekom drugog radnog dana novog prometnog rješenja vidljivo je da mnogobrojni građani prelaze ulice Riva i Ivana Zajca izvan pješačkih prijelaza, kroz novopostavljene rotore, krećući se kolničkim trakama, unatoč jasnim oznakama i metalnim ogradama.

Policija stoga ponovno upozorava na obavezu prijelaza kolnika na znak zelenog svjetla za pješake, obavezno korištenje obilježenog pješačkog prijelaza, kao i pothodnika na svim mjestima gdje postoje.