narušavali javni red

Pijani Hvarani prijetili grupi žena i držali nož, izvrijeđali i policiju, privedeni su

29.12.2023 u 13:12

Bionic
Reading

Dvojica alkoholiziranih Hvarana prekršajno će odgovarati zbog nekoliko prekršaja među kojima je i vrijeđanje muslimanke u četvrtak oko ponoći kod adventskih kućica u Hvaru

Riječ je o 56- godišnjaku i šest godina mlađem muškarcu koje policija sumnjiči da su u Hvaru narušavali javni red i mir kada su nasrtali i prijetili grupi žena okupljenih kod adventskih kućica. Pri tome je 50-godišnjak držao nož i jednoj od okupljenih žena upućivao uvredljive riječi zbog njezine etničke pripadnosti, kažu u policiji.

Kada su im prišli policajci obojica izgrednika su se usmjerili na njih "vrijeđajući ih i omalovažavajući u postupanju". Policajci su im oduzeli nož i priveli u postaju zbog alkoholiziranosti nakon čega je uslijedila tzv. prekršajna obrada i danas će biti privedeni na Prekršajni sud u Splitu.

Sucu za prekršaje će odgovarati zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 50-godišnjak osumnjičen i za prekršaje iz Zakona o suzbijanju diskriminacije te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.