šest godina zatvora

Osuđen pobjednik Supertalenta: Ukrao čak 140.000 eura, odala ga bizarna pljačka

14.02.2024 u 11:18

Bionic
Reading

Zbog serije razbojništava tijekom prošle godine, a koje je odradio po Zagrebu i pričinio preko 140.000 eura štete, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici sporazumno je osuđen na šest godina zatvora Petar Bruno Basić, posrnuli fitnes trener i nekadašnji pobjednik 'Supertalenta', piše Jutarnji list

U visinu kazne koju je dogovorio s velikogoričkim tužiteljima Basiću će biti uračunato vrijeme koje je do sada proveo u istražnom zatvoru, a sudske troškove ne mora platiti. Ali zato mora podmiriti sve postavljene imovinsko-pravne zahtjeve.

Basić se, podsjeća Jutarnji list, od rujna nalazi iza rešetaka remetinečkog zatvora zbog serije razbojništava u zlatarnice. Na glavi je uvijek nosio francuske kapice različitih boja, kao i dioptrijske naočale, a operirao je po zlatarnicama, benzinskim postajama, mjenjačnicama, ali i restoranima brze hrane. Sve je odrađivao prema istom scenariju - uz prijetnju pištoljem zaposlenicima otuđivao je novac, a zlatare je špricao suzavcem.

Bruno Basić Izvor: Pixsell / Autor: Danijel Berkovic/PIXSELL

Pljačka koja ga je odala bila je ona koju je počinio u trgovačkom centru Bauhaus. Basić je uzeo velika transportna kolica za kupnju te u njih, u maniri poštenog kupca, stavio veći vrtni bazen, dvije ležaljke, roštilj, dvije stolice, suncobran te prijenosnu klimu. I umjesto da se zaustavi na blagajni i plati 2254 eura, koliko sva ta roba vrijedi, Basić je samo ležerno produžio iz trgovine bez plaćanja. Stvari je potom ukrcao u vozilo kojim se dovezao te sve otpremio kod partneričine majke, navodno kao znak darežljivosti i poštovanja.

Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata Basić je trošio na kockanje, putovanja i luksuzan način života.