petorica mladića

Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru

27.03.2024 u 11:44

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv petorice mladića zbog fizičkog napada na skupinu maloljetnika u siječnju u središtu Vukovara

Iz vukovarskog tužiteljstva navode kako je optužnica podignuta protiv petorice okrivljenika rođenih 2000., 1999., 1998., 2003. i 2004. godine zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, pokušaja ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se prvookrivljeniku, drugookrivljeniku, četvrtookrivljeniku i petookrivljeniku stavlja na teret da su 6. siječnja 2024., oko 22.30 sati, u središtu Vukovara, po prethodnom dogovoru i zajednički s još jednom poznatom (sada nedostupnom) osobom i drugim nepoznatim osobama, postupili u cilju da teško tjelesno ozlijede djecu.

Tereti ih se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tijela uslijed čega je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a troje djece (lake) tjelesne ozljede. Okrivljenike je u daljnjem tjelesnom ozljeđivanju navedene djece zaustavila njima poznata osoba.

Optužnicom se šestookrivljeniku stavlja na teret da je, u cilju da pomogne u skrivanju okrivljenika, iznajmio stan trojici od navedenih okrivljenika za kojima je bila raspisana policijska potraga, a potom im je omogućio da uđu u navedeni stan u Vukovaru u kojem su se skrivali sve do 9. siječnja 2024. kada su ih pronašli policijski službenici.

U optužnicu se traži produljenje istražnog zatvora za četvoricu optuženika, za jednoga se traži mjera opreza dok je šesti napadač nedostupan hrvatskom pravosuđu.