doček palicama i bengalkama

[VIDEO/FOTO] Huliganski obračun u centru Zagreba: Policija uhitila više od 50 osoba, dvije teško ozlijeđene zbrinute u bolnici

30.10.2022 u 14:31

Bionic
Reading

Uoči nogometne utakmice zagrebačke Lokomotive i splitskog Hajduka u Zagrebu, u nedjelju su se sukobile navijačke skupine Bad Blue Boysa i Torcide u Ulici Izidora Kršnjavoga, a policija je ranije spriječila i mogući sukob navijača u Sigetu koji je, kako ističu, bio dogovoren.

Iz Policijske uprave zagrebačke za Hinu su potvrdili da policija utvrđuje okolnosti događaja, a prema video snimkama objavljenima na društvenim mrežama u sukobu Dinamovih i Hajdukovih navijača su korištene bengalke i palice nedaleko stadiona u Kranjčevićevoj ulici gdje se upravo održava utakmica.

  • +32
Privođenje BBB-a i Torcide nakon tučnjave u centru Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

Policija se oko sukoba u centru Zagreb poslijepodne oglasila novim priopćenjem:

'Danas, desetak minuta iza 13 sati građani su dojavili da je u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni te ulice u tijeku sukob navijača. Žurnim izlaskom na mjesto događaja policijski su službenici spriječili daljnju eskalaciju sukoba navijača u navedenoj ulici te u obližnjoj Pierottijevoj ulici. Naime, mogući žešći sukob navijača dviju navijačkih skupina spriječen je uhićenjem više od 30 osoba koje su privedene ili se privode u prostorije policije. U sukobu je ozlijeđeno nekoliko navijača te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Izazivanje nereda“ je u tijeku', piše u priopćenju zagrebačke policije.

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

Večeras se policija oglasila novim priopćenjem, nakon završetka utakmice:

'Danas, 30. listopada s početkom u 15 sati na Nogometnom stadionu Zagreb u Zagrebu odigrana je nogometna utakmica između NK Lokomotiva i HNK Hajduk. Samu nogometnu utakmicu pratilo je 3300 posjetitelja, od kojih oko 1100 navijača gostujuće momčadi. Policijska uprava zagrebačka je organizirano provela prihvat osobnih automobila i kombija s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak. Prije utakmice privedeno je ukupno 50 navijača zbog sukoba u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni, a prema zasad dostupnim informacijama 13 navijača je ozlijeđeno, 11 lakše i dva teže te im je liječnička pomoć pružena u dvjema zagrebačkim bolnicama. Također, neposredno prije samog početka utakmice privedeno je još sedam gostujućih navijača i to četiri zbog posjedovanja pirotehnike, jedan zbog posjedovanja konoplje tipa droga, jedan zbog alkoholiziranosti te jedan zbog pokušaja ulaska na stadion s nepripadajućom ulaznicom. Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira. U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije. Utakmica je završila u 16.55, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez postupanja policijskih službenika', izvijestila je policija.

Kako se vidi na snimkama objavljenima na Twitter profilu Hooligans.cz, u obračunu su korištene bengalke i teleskopske palice, a tučnjava je prekinuta policijskom intervencijom.

Zagrebačka policija ranije je spriječila sukob navijača u Sigetu, oko 10 sati kad su građani dojavili o okupljanju maskiranih osoba s drvenim palicama u tamošnjem Parku mladenaca.

"Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici uočili su više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u bijeg prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima", izvijestili su iz PUZ-a u priopćenju te dodali kako su utvrdili su identitet pet osoba za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta.

Policajci su na mjestu događaja pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko- tehnički obrađene. Postupanjem policije spriječen mogući planirani sukob navijača, istaknuli su iz PUZ-a u priopćenju i zahvalili građanima na suradnji s policijom.