slučaj za anale

Susjed u Zagrebu ubio ženu i uselio joj se u stan, tijelo bacio u bunar. Pronađeno je nakon 11 godina

23.09.2022 u 14:23

Bionic
Reading

Sumnja se da je 63-godišnjak iz koristoljublja usmrtio žensku osobu i bacio tijelo u bunar pokraj vikendice na širem području Zagrebačke županije

U listopadu 2011. godine tada 76-godišnja umirovljenica Slavojka Senišin nestala je pod nepoznatim okolnostima na području Trešnjevke, kvarta u kojem je živjela i posjedovala stan, piše Jutarnji list.

Kriminalisti zagrebačke policije su, kako neslužbeno doznaje ovaj dnevni list, nakon 11 godina istrage podnijeli prijavu zbog ubojstva te uhitili osobu koju smatraju ubojicom umirovljenice. Riječ je, pišu, o njezinom prvom susjedu koji se vrlo brzo nakon nestanka umirovljenice sa svojom obitelji uselio u njezin stan i od tada žive u njemu.

Zagrebačka policija oglasila se priopćenjem u kojem navode kako je u razdoblju od 12. listopada do 5. studenog 2011. godine, na zasad točno neutvrđen način, iz koristoljublja, najvjerojatnije na adresi stanovanja, osumnjičeni 63-godišnjak usmrtio umirovljenicu. Osumnjičeni 63-godišnjak tijelo je zamotao u tepih i prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije na kojem posjeduje vikendicu. Tako zamotano tijelo bacio je u bunar u dvorištu vikend kuće. Bunar je zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a njegovo okno maknuo i premjestio ispred vikendice, kako bi prikrio mjesto na kojem se nekada nalazio.

Budući da prvotno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva kaznenog djela, članovi obitelji su 2011. godine prijavili njezin nestanak, a provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gdje se oštećena nalazi.

Pet godina od prijave nestanka osumnjičenik je, s ciljem protupravnog prisvajanja stana oštećene, krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana, čime je prisvojio nekretninu oštećene u zajedničkoj stambenoj zgradi. Tijekom provođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policija je u protekle dvije godine došla do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinitelj navedenih kaznenih djela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem.

Temeljem tako prikupljenih saznanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke ishodili su nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenika koje se nalazi na širem području Zagrebačke županije. U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište te je pronađen bunar koji je osumnjičenik ranije zatrpao kako bi prikrio mjesto na kojem je bacio tijelo umirovljenice.

Unazad dva dana provedeno je iskapanje bunara te je jučer, 22. rujna, na dubini od sedam metara pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu ekshumirano je i prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.