serijski provalnik

Na Ugljanu dolijao muškarac koji je ukrao prijenosna računala, piće, opremu za navigaciju i štošta drugo, a na djelu ga je ulovio polaznik Policijske akademije

20.12.2021 u 12:12

Bionic
Reading

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u Kalima počinio više imovinskih kaznenih djela, uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske

Sumnjiči ga se da je u noći sa 16. na 17. prosinca u Kalima provalio u prostorije turističke zajednice odakle je ukrao dva prijenosna računala, pokušao je provaliti u prostorije poljoprivredne zadruge, a potom je u mjesnoj lučici provalio u brod iz kojega je ukrao opremu za navigaciju.

Nadalje, sumnja se da je provalio u trgovinu odakle je ukrao više boca pića, duhanskih i proizvoda za osobnu higijenu, kod izlaska iz trgovine zatekla su ga dvojica građana, od kojih je jedan polaznik Policijske akademije, te su ga spriječili u bijegu i zadržali do dolaska policije.  Osumnjičenik je uhićen te je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, nakon čega je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.  

Naknadnim saznanjima utvrđena je sumnja kako je zajedno s njim u počinjenju kaznenih djela sudjelovao i 29-godišnjak protiv kojeg se podnosi kaznena prijava zbog sumnje u teške krađe.  Kriminalističkim istraživanjem pronađeni su svi ukradeni predmeti te su vraćeni vlasnicima, izvijestila je u ponedjeljak PU zadarska.