POLICAJAC U PRITVORU

Na granici propuštao neprijavljene radnike, bio u dogovoru s direktorom tvrtke

13.01.2024 u 18:29

Bionic
Reading

Policajac PU karlovačke udaljen je iz službe i završio je u pritvoru nakon što je otkriveno da je u zadnjih pet mjeseci na graničnom prijelazu omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku koji su u našu zemlju dolazili neprijavljeno raditi za jednu tvrtku, javlja Radio Mrežnica

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su u koordinaciji s USKOK-om kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave karlovačke i 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Policijskog službenika se sumnjiči da je od kolovoza 2023. do 11. siječnja 2024. na graničnom prijelazu na području PU karlovačke na traženje 34-godišnjaka, odgovorne osobe u trgovačkom društvu s područja Karlovačke županije, u više navrata omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku, a koji su dolazili neprijavljeno raditi za navedeno društvo, javlja Radio Mrežnica.

Policijski službenik je, od drugih zasad nepoznatih policijskih službenika, zatražio odobravanje ulaska u Hrvatsku državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, znajući pritom za stvarne razloge njihovog dolaska a na što su on pristali te su prilikom obavljanja poslova granične kontrole odobravali ulazak navedenih stranaca u Hrvatsku.

Policijski službenik je rješenjem načelnika PU karlovačke udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu USKOK-u.