obrana mladunaca

Muškarca kod Lovrana napao i teško ozlijedio vepar: 'Da se nisam bavio sportom, ne bih preživio'

21.01.2022 u 10:00

Bionic
Reading

Četrdesettrogodišnji muškarac preživio je napad veprice dok je šetao u mjestu Dobreć ponad Lovrana, prošao je s teškim ozljedama

Kako donosi Novi list četrdesettrogodišnji Borut Hofbauer vjerojatno će 19. siječnja slaviti kao drugi rođendan. Uspio je preživjeti napad razbješnjele veprice koja mu je nanijela vrlo teške ozljede. Ovaj nemio događaj zbio se u mjestu Dobreć ponad Lovrana, oko 17 sati.

'Oko 17.00 sati šetao sam psa cestom u selu Dobreć iznad Lovrana. Zapazio sam tri mlada vepra otprilike trideset metara ispred sebe. Stao sam i počeo se udaljavati s mjesta gdje sam ugledao mlade veprove, misleći da je majka ispred njih. Moja procjena je bila pogrešna jer me je nakon nekoliko sekundi veprica napala. Doletjela je s desne strane, udarila me u bedro, a ja sam od siline udarca odletio oko metar i pol i pao na rub asfalta. Bedro mi je počelo jako krvariti', izjavio je muškarac za Novi list.

'Kad sam vidio da se sprema na ponovni napad i kad je pojurila prema meni, u samoobrani sam je uspio uhvatiti za kljove i ni sam nisam svjestan otkud mi toliko snage da je srušim na leđa. Prilikom tog hrvanja dobio sam dva jaka udarca u glavu u predjelu tjemena i obraza. Jednom rukom sam je držao, a drugom rukom udarao sam je šakom i kasnije kamenom u predio vrata, tj. grkljana', dodao je.

Hofbauer upozorava da je divljih svinja na području cijele Liburnije sve više i potencijalni susreti s njima su jako opasni.

'Da me treći put napala, ne bih se više mogao obraniti, ali je nasreću otišla prema mladuncima… Veprice su opasne, kao lavice kada brane svoje mlade. Sve je ovo za mene bio strašan šok, a prošao sam samo uz ozljede, ponavljam – zahvaljujući tome što sam se bavio sportom', zaključio je Hofbauer.