ne nasjedajte

Muškarac u Puli prevaren prilikom kupnje automobila iz Irske, ostao je bez automobila i bez tisuća eura

07.02.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti prijevare prilikom kupnje preko interneta

Prema policijskom priopćenju u Policijsku postaju Pula-Pola 5. veljače pristupio je 22-godišnji muškarac koji je prijavio kako je na jednoj internet stranici pronašao povoljan oglas za kupnju automobila BMW u Irskoj. Stupio je u kontakt s osobom putem e-maila te je dogovorio kupnju i dostavu automobila u Hrvatsku, za što je 17. siječnja uplatio više tisuća eura. Kako automobil u dogovorenom roku nije isporučen, 22-godišnjak je posumnjao da je prevaren te je kontaktirao tvrtku koja je prodavala automobil. Kada su mu rekli da nisu zaprimili nikakvu prijavu i da se najvjerojatnije radi o prijavari, 22-godišnjak je događaj prijavio policiji. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Budući se na pojedinim internetskim stranicama znaju objavljivati oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila. Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Policija stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.