gospodarski kriminal

Muškarac kod Rijeke petljao s poslovanjem vlastite firme pa ukrao više od milijun kuna

30.03.2022 u 12:07

Bionic
Reading

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, do su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Sumnjiči se da je kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Primorsko-goranske županije, od ožujka 2019. pa do kraja travnja 2020. godine, odobrio pozajmice trećim (fizičkim) osobama na njihove tekuće račune, a koje do danas nisu vraćene, čime je tim osobama pribavio protupravnu imovinsku korist na štetu navedenog trgovačkog društva u iznosu od 275.700 kuna.

Osim toga je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je u razdoblju između travnja 2019. i ožujka 2020. godine s računa tvrtke na svoj privatni bankovni račun izvršio višekratne transakcije od gotovo 880.000 kuna, a poradi navodne pozajmice. Takvim postupanjem također je oštetio tvrtku budući da posuđeni novac do današnjeg dana nije vratio na račun svoje tvrtke. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko milijun i dvjesto tisuća kuna.  

Zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, po završetku kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.