ulov carine srbije

Kakav mozak: Natovario BMW na robu u kamion i htio ga švercati preko granice

04.03.2024 u 21:30

Bionic
Reading

Carina Srbije izvijestila je o dva neobična slučaja u kojima su ne pretjerano vješti krijumčari preko granice pokušli prošvercati - automobile

Iz Carinske uprave Srbije navode da su njihovi službenici često svjedoci neobičnih pokušaja krijumčarenja svih vrsta automobila: od oldtajmera do najluksuznijih automobila.

Iako naviknuti na pokušaje skrivanja ili neprijavljivanja razne robe, carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac ostali su zatečeni nesvakidašnjim prizorom kada su 29. veljače ispod cerade jednog kamiona ugledali skriven cijeli automobil. Neobičan slučaj je otkriven kada je, zahvaljujući analizi rizika, carinski službenik izašao je obaviti pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije prema Srbiji prevozio sirovinu za proizvodnju boja i lakova.

Pokušaj krijumčarenja BMW-a na kamionu s bojama i lakovima Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Carina Srbije

Nakon što je s vozila uklonjena cerada, među utovarom je pored prijavljene robe uočen i BMW bez registarskih oznaka za čiji utovar je bilo potrebno angažirati viljuškar, a potom ga i dobro osigurati da se ne bi micao tijekom vožnje.

Za vikend je i na graničnom prelazu Batrovci spriječen jedan pokušaj da se iz zemlje preko granice preveze luksuzni automobil Porsche Panamera 4s čija je vrijednost procijenjena na preko 77.000 eura. Slučaj je otkriven kada je na izlaz iz zemlje pristigao skupocjeni automobil strane registracije za čijim je volanom bio srpski državljanin.

Pokušaj šverca Porschea Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Carina Srbije

Na pitanje carinskog službenika ima li nešto za prijaviti, vozač automobila je odgovorio da nema, a potom je tijekom detaljne kontrole utvrđeno da on zapravo nije vlasnik vozila kojim se uputio u inozemstvo.

Kako domaći državljanin koji se našao za volanom, u trenutku kontrole nije posjedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inozemstvu, što je uvjet za upravljanje vozilom sa stranim registarskim oznakama, auto je privremeno zadržan do završetka postupka, poručuju iz Carine Srbije.