online prevara

Direktor iz Rijeke naručio više tona robe pa saznao da se radi o lažnoj tvrtki, ostao je bez nekoliko desetaka tisuća kuna

07.09.2022 u 13:30

Bionic
Reading

Vlasnik tvrtke iz Rijeke (25) naručio je od druge tvrtke i uplatio novac za više tona peleta, ali se ispostavilo da je riječ o lažnoj tvrtki pa je oštećen za više desetaka tisuća kuna, izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave primorsko-goranske

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu riječke tvrtke policija provodi kriminalističko istraživanje.

Vlasnik oštećene tvrtke je 1. rujna putem interneta pronašao tvrtku koja se bavi prodajom drvene mase za ogrjev, odnosno peleta te je putem mobilne aplikacije stupio u kontakt s nepoznatom osobom i dogovorio kupnju više tona peleta.

S računa svoje tvrtke uplatio je više desetaka tisuća i dogovorio rok isporuke, no, u međuvremenu je saznao da je njegova narudžba stornirana, da je riječ o lažnoj tvrtki, a novac mu nije vraćen.

Iz policije upozoravaju građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara te da se, prije nego ulože novac, dobro informiraju ili potraže stručne financijske savjetnike.