u četiri županije

Velika akcija USKOK-a: Uhićenja diljem Hrvatske, evo tko je na meti

01.09.2023 u 16:49

Bionic
Reading

Na području tri priobalne županije i u Zagrebu u petak je uhićeno više pripadnika skupine osumnjičene za krijumčarenje i preprodaju droge, priopćili su policija i Uskok ne otkrivajući detalje akcije. Najnovijom istragom, koja je svojevrsni nastavak priče oko skupine Viktora Milakovića, obuhvaćeno je oko dvadesetak osoba, doznaje Večernji list

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, među uhićenima je i Mario Gavrić, vlasnik Ritza, poznatog zagrebačkog noćnog kluba u kojem je u travnju ove godine ubijen Tomislav Sabljo. Do novih uhićenja je došlo nakon detaljne analize dokaza koji su prikupljeni nakon što su koncem 2021. uhićeni Milaković i ostali.

Istraga protiv njih išla je u dva smjera: jedan se bavio poslovima oko droge, a drugi se bavio podmetanjem eksploziva pred stan Tomislava Sučića na Laništu. U tom djelu priče optužnica je podignuta koncem 2022., no još nije potvrđena. Neki dan je sjednica optužnog vijeća odgođena jer je jedan od optuženika tražio uvid u spis. U tom predmetu, osim Milakovića, optuženi su Leo Zdenjak, Darko Jandrić, Jan Andabak, Damir Medarić i Ivan Krstanović. Što se tiče kraka istrage koji se bavio trgovinom većim količinama droge, tu istraga još nije okončana, a nova uhićenja vjerojatno znače i njezino proširenje. U tom djelu istraga se vodila protiv Milakovića, Jandrića, Zdenjaka i Andabaka, piše Večernji list.

Policija je izvijestila da je u suradnji s Uskokom jutros započela realizaciju zadnje faze ranijeg kriminalističkog istraživanja usmjerenog na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge.

Posljednjom fazom kriminalističkog istraživanja obuhvaćeno je 20 osoba, od kojih su neke ranije lišene slobode, izvijestilo je Ravnateljstvo policije. Dodaju da će po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku i protiv njih Uskoku podnijeti kaznenu prijavu.

Uskok je izvijestio da se uhićenja i dokazne radnje provode na području Primorsko-goranske, Šibensko-kninske i Istarske županije te Grada Zagreba.

"Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", izvijestilo je tužiteljstvo.

Zatraži li Uskok za neke od uhićenih određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda.