stop petardama

Devetogodišnjak iz Zagreba u sekundi postao invalid: U ruci mu je eksplodirala petarda i raznijela mu šaku

22.12.2022 u 11:08

Bionic
Reading

Kirurzi, anesteziolozi i pedijatri KBC-a Zagreb su u šestosatnoj operaciji pokušali spasiti šaku stradalom dječaku, no to im nije pošlo za rukom

Kako javlja Jutarnji.hr, nakon što je jučer navečer devetogodišnjaku u Zagrebu u ruci eksplodirala petarda izgubio je, osim palca, prste na lijevoj ruci. Naime, kako saznaju u KBC-u Zagreb, kirurzi, anesteziolozi i pedijatri su u šestosatnoj operaciji pokušali spasiti šaku stradalom dječaku, ali četiri prsta bila su potpuno uništena i sav napor liječnika je propao.

Dijete je zasad na liječenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivnog liječenja. Još uvijek je intubiran jer su mu osim šake stradali dišni putovi. Naime dječak se nagutao dima pa je bilo problema prilikom stavljanja tubusa prije operacije.

Navodno je dječak držao u ruci petardu dugu desetak centimetara i debelu oko tri centimetra te ju je uspio upaliti šibicama, što je izazvalo snažnu eksploziju i uzrokovalo teške ozljede. Liječnici ističu da je u sekundi dijete postalo invalid te da će liječenje biti dugotrajno i teško.